GYVŪNŲ GLOBOS DIENA

GYVŪNŲ GLOBOS DIENA

Lopšelio-darželio „Žilvitis“ ugdytiniai paminėjo Pasaulinę gyvūnų globos dieną

Lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ ketvirtą kartą buvo paminėta Pasaulinė gyvūnų globos dieną, kuri švenčiama daugelyje šalių. Vykdėme projektą „Gyvūnai šalia mūsų“. Pedagogai su vaikais grupėse kalbėjo apie savo augintinius, naminius ir laukinius gyvūnus, vyko augintinių nuotraukų parodėlės. Dailės raiškos priemonėmis vaizdavo gyvūnus, jausmus patyrtus bendraujant su jais.

Labiausia vaikai laukė dienos, kai galės savo augintinį parodyti draugams. Tą dieną vaikai išdidžiai kartu su savo augintiniais skubėjo į darželį. Salėje vyko gausi augintinių parodėlė, kurią pasidžiaugti vaikus kvietė katinas Murkius (auklėtoja Danutė) ir šuo Amsius (auklėtoja Jurgita), jie bendravo su vaikais, klausinėjo apie augintinius. Vaikai džiaugėsi visais gyvūnais, jie drąsiai glostė Roko augintinį – labai didelį ir draugišką šunį, visi norėjo paliesti vėžliuką, sraigę, pasidžiaugti katinukais. Julius ne tik papasakojo apie savo auginamą salamandrą, bet ir parodė kuo ją maitina.

Vykdėme akciją „Padėk tiems, kurie negali savimi pasirūpinti“ , kvietėme aukoti sausą maistą beglobiams gyvūnams. Džiaugiamės vis gausėjančiais akcijos dalyviaias. Jei 2012 metais maisto gyvūnams buvo suaukota 52 kg. 700gr. tai šiais metais į Kauno regioninių gyvūnų globos namus „Nuaras“ nuvežėme 105kg 300gr. Projektas tapo įstaigos tradicija

Dėkojame vaikams jų tėveliams, įstaigos darbuotojams aktyviai dalyvavusiems akcijoje.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Danutė Bernatavičienė


Renginio nuotraukas rasite čia

Komentarai įrašui GYVŪNŲ GLOBOS DIENA yra išjungti

-

-

.