PROJEKTAS: ATLIEKOS – VERTINGA ŽALIAVA, NEŠVAISTYK!

PROJEKTAS: ATLIEKOS – VERTINGA ŽALIAVA, NEŠVAISTYK!

Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyksta Aplinkos ministerijos inicijuojamas projektas „Atliekos – vertinga žaliava, nešvaistyk!“

Balandžio 23 dieną Kėdainių m. daugiakultūriame centre trumpam atsidarė ekomiestelis, kuriame lankėsi mūsų įstaigos priešmokyklinio ugdymo „Saulėgrąžų“ grupės jaunieji gamtos mylėtojai.

Vaikai, patys mažiausi ekomiestelio svečiai, jaukiai įsikūrė vaikams skirtoje erdvėje. Mažieji klausėsi pasakojimo apie atliekų tvarkymo aktualijas Kėdainiuose, sužinojo kaip tausoti aplinką ir gyventi kuo švaresniame pasaulyje, kaip rūšiuoti atliekas, jas naudingai ir prasmingai panaudoti antrą kart.

Žilvičiukai noriai dalyvavo ekodirbtuvėse. Iš medžiagų skiaučių, sagų, siūlų pasidarė lėlytes. Jie piešė, atliko užduotėles. Visiems patiko muzikinė programa „Išgirsti gamtą“, kurią atliko renginio vedėjai, dainuojančių mimų grupė „Neteisėtai padaryti“.

Linksmi ir su dovanomis („Atžalyno“ gimnazistų, iš nereikalingų daiktų, pagamintom taupyklėm), dalindamiesi patirtais įspūdžiais, skubėjome į darželį. Pakeliui pasigrožėjome paminklu J. Radvilai, pasidžiaugėme vandens purslais fontane.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Danutė Bernatavičienė

Projekto nuotraukas rasite čia

Komentarai įrašui PROJEKTAS: ATLIEKOS – VERTINGA ŽALIAVA, NEŠVAISTYK! yra išjungti

-

-

.